Budgetbeheer & Bewindvoering

Financieel Budget Beheer

 

Waarom?
Ziet u door de bomen het bos niet meer? Stapelen de rekeneningen zich op zodat u niet meer weet hoe het moet? Wij kunnen u helpen met het op orde brengen van uw administratie en rust brengen in uw leven. Met budbetbeheer kunnen nieuwe schulden worden voorkomen. Problemen als deurwaarders, incassobureau's, huisuitzetting, afsluiting van gas, water, licht en het ontstaan van nieuwe achterstanden (met bijkomende kosten) kunnen door onze betrokkenheid en persoonlijke benadering worden voorkomen.

Budgetbeheer
Als het voor u nodig is, kunnen wij met u afspreken dat u in budgetbeheer gaat. Wij, als vakmensen, beheren uw geld dan volgens een vastgesteld budget. Wij zorgen ervoor dat u niet méér uitgeeft dan er binnenkomt. Van uw inkomen worden eerst de vaste lasten betaald en wordt er gereserveerd voor onvoorziene omstandigheden en/of aflossing aan de schuldeisers. Een deel van het geld krijgt u om van te leven.

Er zijn drie vormen van budgetbeheer:

 • 1. Budgetbeheer Basis Arrangement
  De budgetbeheerder betaalt huur of hypotheek en ziektekosten. De andere rekeningen betaalt u zelf.

 • 2. Budgetbeheer Plus Arrangement
  De budgetbeheerder betaalt huur of hypotheek, ziektekosten en een beperkt aantal andere vaste lasten.
  De overige rekeningen betaalt u zelf.

 • 3. Budgetbeheer Waakvlam Arrangement
  De budgetbeheerder betaalt huur of hypotheek, ziektekosten en de andere rekeningen uit het budgetplan.


Voor wie? Wanneer en hoe lang?

Voor u zelf of voor een familielid dat tijdelijk financieel niet op eigen benen kan staan.Budgetbeheer kan worden afgesproken als u schulden heeft of juist als u financiële problemen wilt voorkomen. Vraagt u zelf om budgetbeheer, dan bepaalt u hoe lang dit gaat duren. Als de schuldhulpverlenende organisatie budgetbeheer eist, omdat zij u helpt bij het oplossen van uw schulden, dan duurt budgetbeheer meestal drie jaar. Verlengen is mogelijk.

Wat kost het?
Het intakegesprek is gratis. Vervolgens betaalt u voor het praktische adviezen € 39,95 per uur (incl. BTW) en voor coaching € 49,95 (incl. BTW). U betaalt een vergoeding per maand afhankelijk van welk arrangement u kiest. Juridisch advies en volmachtverlening kost € 39,95 per uur (incl. BTW). Voor onderhandse leningen betaald u een afsluitprovisie van € 100,00. Bemiddeling bij verzekeringen en hypotheken afhankelijk van het verzekerde bedrag of af te sluiten bedrag. Wij bieden u geen diensten aan voor schuldsanering. 

Spelregels
De belangrijkste spelregels:

 • 1. Het is belangrijk dat u open kaart speelt over uw financiële situatie. Alleen dan is een goed beheerplan mogelijk. Uw inkomen gaat naar de rekening van uw budgetbeheerder.
  2. U bent er verantwoordelijk voor dat er genoeg geld is om de rekeningen te betalen.
  3. U moet de afgesproken rekeningen op tijd naar de beheerder sturen.
  4. De budgetbeheerder betaalt alleen die rekeningen waarvoor dat in het budgetplan is afgesproken.
  5. U krijgt een bankpas om huishoudgeld op te nemen van de beheerde rekening. De budgetbeheerder kan het huishoudgeld ook overmaken op uw bankrekening.
  6. Eén keer per kwartaal toont de budgetbeheerder met een afschrift aan wat er de voorbije periode is ontvangen en betaald.

Meer weten? Onze contactgegevens: Contact opnemen

M. Padmos Advies en Dienstverlening


Heemraadhof 37
2922 CK Krimpen aan den IJssel
06 - 23 74 87 51
info@mpadmosadvies.nl

© M. Padmos Advies en Dienstverlening

Een product van Webcart